Home

Search

Statistics

Content View Hits : 1058815

Who's Online

We have 16 guests online

FacebookΡοή ειδήσεων για διεθνή περιβαλλοντικά θέματα


Συμμετοχή Διευθυντή και Ερευνητών ΕΚεΠΕΚ σε διεθνές συνέδριο PDF Print E-mail
 
There are no translations available.

Ο Διευθυντής του ΕΚεΠΕΚ Καθηγητής Γρηγόρης Ι. Τσάλτας και οι ερευνητες Δρ. Τηλέμαχος Μπούρτζης και Υπ. Διδ. Δημήτρης Μπανούσης, συμμετείχαν με προφορικές εισηγήσεις στο 4ο Διεθνές Διεπιστημονικό Συμπόσιο «ΣΥΡΑ» - ΑΙΓΑΙΟ: Ο Θαλασσοχώρος της Επικοινωνίας, του Πολιτισμού και της Ανάπτυξης, που διοργανώθηκε στις 16-18 Ιουνίου 2017 στην Ερμούπολη της Σύρου.

Οι ειδικότερες θεματικές που ανέπτυξαν οι ερευνητές του Κέντρου ήταν οι ακόλουθες:

Καθηγητής Γρ. Ι. Τσάλτας

ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ

Δρ. Τηλέμαχος Μπούρτζης

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΑΙΑΚΟ ΧΩΡΟ

Υπ. Διδ. Δημήτρης Μπανούσης

Ο ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΩΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

Οι εισηγήσεις θα εκδοθούν σε ειδικό τόμο πρακτικών του συνεδρίου.

 
Νέα Έκδοση: Περιβάλλον. Διεθνής Προστασία. Πολιτική – Δίκαιο – Θεσμοί PDF Print E-mail
 
There are no translations available.

Ο τόμος αποτελεί συλλογικό έργο των ερευνητών του Κέντρου Δρ. Σταύρου Μαυρογένη, Δρ. Τηλέμαχου Μπούρτζη και Δρ. Γερασίμου Ροδοθεάτου, υπό την επιμέλεια του Διευθυντή του ΕΚεΠΕΚ, Καθηγητή Γρηγόρη Τσάλτα, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ι. Σιδέρης (2017) και προλογίζεται από τον Ακαδημαϊκό Χρ. Ζερεφό.

Aποσκοπεί σε μία ολιστική προσέγγιση του ζητήματος της Προστασίας του Περιβάλλοντος, σε διεθνές επίπεδο. Η ανάλυση κινείται σε τρία επίπεδα, την Πολιτική, το Δίκαιο και τους Θεσμούς και στοχεύει στο να καταδείξει το συσχετισμό μεταξύ των Τριών Πυλώνων της Αειφόρου Ανάπτυξης. Το πρώτο μέρος αφορά στην περιγραφή του παγκόσμιου περιβάλλοντος και των απειλών που αυτό υφίσταται διαχρονικά, ως το βασικό πλαίσιο προβληματισμού και πρωτοβουλιών των ανθρώπινων κοινωνιών. Το δεύτερο μέρος σκιαγραφεί τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για την ανάδειξη, καταγραφή και αντιμετώπιση των παγκόσμιων περιβαλλοντικών προβλημάτων, με έμφαση στο έργο του ΟΗΕ. Το τρίτο μέρος αποτυπώνει το περιεχόμενο και τις τάσεις του Διεθνούς Δικαίου Περιβάλλοντος, καθώς επίσης και το έργο των διεθνών και περιφερειακών περιβαλλοντικών οργανισμών και οργανώσεων. Τα επόμενα τέσσερα μέρη εστιάζουν σε περιβαλλοντικά μέσα τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα παγκόσμιου χαρακτήρα: ατμόσφαιρα, ωκεανοί, βιοποικιλότητα και Ανταρκτική.

Eκτείνεται σε 652 έγχρωμες σελίδες, οι οποίες περιλαμβάνουν 47 φωτογραφίες, 21 χάρτες, 23 σχεδιαγράμματα και πίνακες και συμπληρώνεται από τα σημαντικότερα κείμενα τεκμηρίωσης που αφορούν στη διεθνή προστασία περιβάλλοντος.

Το βιβλίο παρουσιάστηκε την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο Επετειακής Εκδήλωσης για τα 15 χρόνια λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης, από τους κ.κ Στέλιο Περράκη (Ομότιμο Καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου, Πρέσβη - Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης), Σωτήρη Μουσούρη (πρώην Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέας ΟΗΕ), Γεώργιο Σαμιώτη (Αν. Καθηγητή Πανεπιστημίου Πειραιώς) και Μαρία Καραμανώφ, (Πρόεδρο Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας, Αντιπρόεδρο Συμβουλίου της Επικρατείας).

Attachments:
FileDescriptionUploaderFile sizeLast modified
Download this file (JPEG_TSALTAS_PERIVALLON_cover_final_front.jpg)JPEG_TSALTAS_PERIVALLON_cover_final_front.jpg Administrator3606 Kb24/05/17 13:12
 
Ομιλία Στελέχους ΕΚεΠΕΚ στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βριλησσίων PDF Print E-mail
 
There are no translations available.

Ο Διευθυντής του ΕΚεΠΕΚ, καθηγητής Γρηγόρης Τσάλτας πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Κλιματική αλλαγή – Μύθοι, πραγματικότητα και σύγχρονες εξελίξεις», τη Δευτέρα 15/5/2017 στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βριλησσίων.

Attachments:
FileDescriptionUploaderFile sizeLast modified
Download this file (2017_elpan_ph.jpg)2017_elpan_ph.jpg Administrator204 Kb25/05/17 15:04
 
Ολοκλήρωση Μαθημάτων ΕΠΠΠ PDF Print E-mail
 
There are no translations available.

Παρακαλούμε βρείτε επισυναπτόμενη τη σχετική ανακοίνωση για τη λήξη των διαλέξεων του Μαθήματος του Η' Εξαμήνου "Ευρωπαϊκή Πολιτική Προστασίας Περιβάλλοντος (Jean Monnet).

 

 

Attachments:
FileDescriptionUploaderFile sizeLast modified
Download this file (Ολοκλήρωση Μαθημάτων ΕΠΠΠ.pdf)Ολοκλήρωση Μαθημάτων ΕΠΠΠ.pdf Administrator158 Kb23/05/17 12:15
 


Page 1 of 2